De beste koren van het noorden

Op 7 maart 2020 werd in De Lantearne te Surhuisterveen het provinciale NKF competitie Noord Nederland gehouden.
Dit is een competitie voor Het Beste Koor van Noord Nederland!
Er wordt gestreden om twee eretitels namelijk Het Beste Koor van Noord Nederland 2020 en de Publieksfavoriet

Hieronder mijn bevindingen:
 A brunch of Twolips. 
Mooie samenklank. De sopranen mogen hier en daar iets hoger intoneren. Think on me vind ik iets te snel uitgevoerd waardoor de betekenis van het lied niet helemaal tot zijn recht komt, met andere woorden: er mag meer drama in gelegd worden.

Sweelody. Jochem Weggemans Een vrouwenkoor van plm. 40 leden. Presentatie goed, koorleden bewegen ontspannen zonder dat het te is. Mooie samenklank. Zo stil in mij heeft mooi arrangement. De z van zo stil klinkt soms teveel ssss in de muisstille zaal. Roller coster sopranen hebben teveel de overhand ten opzichte van de alt(melodie). Goed verstaanbaar, dat wel.
Arpeggio het Asser Kamerkoor Peter Siebesma. De liederen worden duidelijk aangekondigd. Ave Maria, Dietsch gewoon prachtig uitgevoerd. De dirigent houdt goed de rust in de uitvoeringen, ook in de snelle gedeelten, waardoor ze staan als een huis. Loepzuiver. Sopranen klinken als één stem.
The Midges olv Els Boesveld. Mooie opkomst. Niet helemaal loepzuiver(sopranen) en de inzetten hier en daar wat onzeker. het laatste nummer Writings on The wall is prachtig. Maakt alles goed.
ISO streekkoor Oudemirdum – Joeke Hoekstra. Mooie samenklank en heel goed verstaanbaar. Jammer dat er best wel veel in de mappen wordt gekeken. Prachtige instrumentale begeleiding, de pianist voegt zich naadloos aan aan het koor. Het nummer Lord, I stretch my Hands is net een maatje te groot evenals het laatste nummer wat hier en daar niet zuiver is.

 Vocal Chain – Gert Jan Hoekstra. Close harmonykoor Top top top. Ik heb kritisch geluisterd en gekeken maar ik kan niets vinden waar ik wat op aan te merken heb. Hè wat jammer nou. het nummer Eres tu was in één woord: breathtaking mooi.
Jong vrouwenkoor Roxie – Elsemien Brouwer bijzondere opkomst. Mysterieuze klanken.Heel gedurfd, ik hou ervan om van de gebaande paden af te dwalen, dit geldt ook voor de choreografie die naadloos aansluit op de zang en de bodypercussie. Prachtig, een groep jonge, krachtige vrouwen die een heel eigen draai geven aan de traditionele koormuziek.  Leukleukleuk.
Solid – Gert Jan Hoekstra damesgroep. Mooi koor met mooie evenwichtige klank, hoewel de oe er in het eerste lied net wat te luid door heen klonk. Angel, het tweede lied werd A Capella gezongen waardoor de dirigent voor het koor stond i.p.v. achter de piano. En dat was een verschil: prachtig ! Zuiver en gelijke inzetten, goed verstaanbaar want goede articulatie. Niets meer aan doen.


Groninger Kinder- en jeugdkoor
– Mirna Westra-Faber All of me Een fris jong koor met frisse jonge stemmen. Prachtige nummers en heel mooi, energiek uitgevoerd.

Mijn favoriet is Jong Vrouwenkoor Roxie omdat ze op een uiterst muzikale manier van de gebaande paden af durven te gaan en daarnaast Vocal Chain omdat je daar gewoon niet omheen kunt, zo simpel is het.
Ben benieuwd wat de jury ervan vindt.

In de tussentijd geeft Eric van Grootel enkele tips over het onderhoud van de stem
Uitslag van de ‘echte’ jury:

beste koor: Jong Vrouwenkoor Roxy en publieksprijs is voor Vocal Chain .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s