Muziek op schoot

Wat is het?
Muziek op Schoot  is een cursus muzieklessen waarbij je samen met je baby of peuter zingt en muziek maakt. Aan de hand van traditionele en nieuwe kinderliedjes komen er gedurende de cursus allerlei muzikale activiteiten aan bod. Er wordt met instrumentjes zoals trommels en schudkokers en speelmateriaal geëxperimenteerd en gespeeld. We luisteren naar en bewegen op onder meer klassieke en volksmuziek. De peuters doen eenvoudige kringspelletjes en ‘doen alsof’ spelletjes.

Baby’s en peuters genieten van muziek. In iedere cultuur zijn wiegeliedjes één van de eerste vormen van muziek waarmee kinderen in aanraking komen; muziek is een oergegeven.

Baby’s en peuters luisteren met grote aandacht naar een liedje.

Al heel vroeg hebben baby’s interesse in klanken en geluiden. Een peuter die muziek hoort gaat vaak spontaan klappen en dansen.

Kinderen worden geboren met een natuurlijke gevoeligheid voor muziek, net zoals ze van nature de mogelijkheid hebben te leren lopen. De kunst is om tijdens de gevoelige periode de in aanleg aanwezige mogelijkheden te ontwikkelen. Zo ligt voor lezen en schrijven die periode rond het zesde levensjaar, maar voor muziek al veel eerder. De cursus   Muziek op Schoot geeft hiervoor een aanzet.

Bovenstaand een impressie van een les bij de bibliotheek te Heereveen eind 2009.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s