Over Lutske

Lutske is al op zeer jonge leeftijd in aanraking gekomen met muziek omdat haar vader en zijn familie in een topbrassband speelden en vaak bij hun thuis musiceerden. Lutske leerde zodoende al spelenderwijs dat muziek maken heel leuk is. Zij kon eerder muzieknoten lezen dan letters.

Lutske zingt graag en veel en goed. Regelmatig wordt ze als gast-sopraan gevraagd voor een project-koor. Daar ligt haar hart. Ze doet veel aan stemvorming zodat ze op de hoogte is van alle ins en outs op dit gebied.

Lutske heeft in 2000 haar diploma gehaald voor koordirigent bij S.N. K. in Heerenveen. Sindsdien heeft zij verschillende koren onder haar hoede gehad, waarvan nu het vrouwenkoor “Eigenwijs” in Drachten en het popkoor “It kin net” in Opende (Gr.)

In 2007 heeft Lutske haar lesbevoegdheid als Muziek op Schoot docente behaald in Utrecht. Zij geeft ‘Muziek op Schoot’-cursussen in o.a. Buitenpost, Opende (Gr.), Dokkum,  Gorredijk. Naast deze activiteiten geeft zij regelmatig een workshop ‘Muziek op Schoot’ op een peuterspeelzaal of een kinderdagverblijf. Of ze vertelt hier iets over tijdens een ouderavond. Dan laat ze de ouders een les beleven op dezelfde manier als de kinderen. Altijd lachen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s